rss
  • Burgonyalepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    25 dkg burgonya, hat tojás, 10 dkg vaj, egy fej vöröshagyma, só

    loading...

    A vöröshagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és a vaj felében megfonnyasztjuk. Beletesszük a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát, megsózzuk és egy kevés vízzel puhára pároljuk, de ne fõjön szét.

    A tûzrõl levéve langyosra hûtjük és a nyers tojásokkal összedolgozzuk. A maradék vajjal egy nagy vagy két kisebb lepényt sütünk belõle, amely elég vastag, és félidõben megfordítva, mindkét oldalát ropogósra pirítjuk, ügyelve arra, hogy a közepe puha maradjon.

    Burgonyalepény


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Gyors rizsfelfújt

    Gyors rizsfelfújtA vizet összekeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük benne a megmosott rizst. Ha megfőtt kihűtjük, majd amikor már majdnem kihűlt hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sóval keményre vert tojáshabot. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Vagy, ha vannak kis hőálló edényeink, formáink egyből adagolhatjuk abba és akkor már kész is a tálalása is!

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Sajtos, baconos csirkemell

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, só, 1 cs. bacon szalonna, liszt, 3 db tojás, kb. 15 dkg reszelt sajt.

  • Bögrés barackos

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre cukor
    - 4 ek. olaj
    - 1 tk. szódabikarbóna

  • Magvas sült pácolt ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Granola - puha szemcsés rágnivaló sütemény

    Hozzávalók: 6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó (szotyi).

  • Rákkal töltött sült alligátorteknõs

    Hozzávalók: 4 evõkanál vaj, 1 kisméretû, apróra vágott hagyma, 1 kiskanál bazsalikom, 1 evõkanál bazsalikom zöldje, 1 pohár tejföl, 225 g rákhús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evõkanál citromlé, 2,2 kg vörös alligátorteknõs;

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Boszorkány-szigeti batyus halászlé

    Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Curry-s csirkecombok

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma , 2 evõkanál konyak.

  • Fagylaltos meglepetés

    Hozzávalók 8 adaghoz: 12 dkg omlós keksz, 6 dkg tisztított dióbél, 6 dl vaníliafagylalt, 6 dkg barnacukor, 9 dkg vaj, 17 dkg finom kristálycukor, 4,5 dl tejszín, 4 dkg kakaópor, 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt, 1 evõkanál csokoládéforgács vagy -dara.

  • Citromhabos áfonyakrémleves

    Citromhabos áfonyakrémlevesRedukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

    Citromhab:
    A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre. A tetejére pár szem egész áfonyát is tehetünk díszítésnek.

  • Sonkaleves pikánsan

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

  • Málnás piskóta

    Málnás piskótaA vanília pudingot simára kikeverjük a kristálycukorral és egy deciliter vízzel(de tejjel is készíthető), majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, alaposan elkeverjük majd felfőzzük. A margarint a porcukorral simára kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

  • Rebarbarás málnaleves

    Rebarbarás málnalevesA rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (vagy édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele.

loading...