2024.04.19. - Emma

Burgonyalepény

Hozzávalók:

25 dkg burgonya, hat tojás, 10 dkg vaj, egy fej vöröshagyma, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és a vaj felében megfonnyasztjuk. Beletesszük a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát, megsózzuk és egy kevés vízzel puhára pároljuk, de ne fõjön szét.

A tûzrõl levéve langyosra hûtjük és a nyers tojásokkal összedolgozzuk. A maradék vajjal egy nagy vagy két kisebb lepényt sütünk belõle, amely elég vastag, és félidõben megfordítva, mindkét oldalát ropogósra pirítjuk, ügyelve arra, hogy a közepe puha maradjon.
Burgonyalepény
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!