2024.04.24. - György

Rántotta

Hozzávalók:

nyolc tojás, 5 dkg vaj vagy két evõkanál olaj, só (egy kis kanál liszt, kevés tej vagy tejföl).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat mély tányérba vagy tálkába ütjük, villával simára keverjük, majd megsózzuk. Egy serpenyõben vajat vagy olajat forrósítunk, és a tojást beleöntve, takaréklángon sütjük, közben villával meg-megkeverjük, hogy az alsó fele fölülre kerüljön. Akkor jó, ha a tojás szépen megkocsonyásodott, de még nem száradt ki.

Ha szaporítani akarjuk a tojást, a masszába lisztet és egy kevés tejet is keverhetünk, esetleg csak tejföllel gazdagítjuk. A rántottát nagyon sokféle képpen tálalják. Sokan a kész rántotta tetejét csipetnyi pirospaprikával hintik meg. Mások az olajon vagy vajon apróra vágott, ill. karikára szelt vöröshagymát fonnyasztanak, úgy öntik rá a nyers tojást. Sokan apróra vágott szalonnával helyettesítik a zsiradékot, amelyet kisütnek és ezután öntik bele a tojásmasszát.

Nyáron különféle zöldséget - paradicsomot, zöldpaprikát, padlizsánt, cukkinit - párolnak a tojás alá. Nagyon népszerû a franciák zöld fûszerekkel készülõ rántottája, amelyben a nyers tojásba finomra vágott petrezselyemzöldet, metélõhagymát meg kaprot kevernek ízesítõül, de ezt mindig csak vajon sütik meg.
Rántotta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!