30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Nagy lángon folyamatos keveréssel készre piritjuk. Kiszedjük a májat és jól lecsöpögtetjük. Az igy kapott lét visszatesszük az elõzõ edénybe. Ebben kell lennie még egy kis zsiradeknak is. Erre a zsiradékra rátesszük a karikára vágott gombát és a felkarikázott porehagymát. Megsozzuk, bazalikomot is lehet neki adni és rálocsolunk egy kis szójaszószt (izles szerint).
Mikor egy kis levet ereszt megkeverjük és igy fel tudjuk kaparni a gombalével az edény aljra ragadt anyagot is. Majd megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemmel, ha kevés a leve önthetünk alá egy kis vizet. Amikor puha, tesszünk rá egy kis lisztet, amivel besüritjük. Utána jöhet rá a tejszin, majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót.
Engedjük összerottyani, hogy eltünjön a liszt ize. Ha jol dolgozutnk egy közepesen sûrû gombamártást kaptunk. Ezekután hozzákeverjük a májat és kicsit összefõzzük. Készen is van.