5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyõben, és két merõkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínûre sütjük, darabokra vagdossuk, és elõmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük.
A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyõben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és canderel édesítõporral.