2024.04.24. - György

Mandarintorta

Hozzávalók:

4 tojás, 6 dkg margarin, 11 dkg finomított kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 16 dkg darált héjas mandula, 2 evõkanál finom zsemlemorzsa, 1 1/2 teáskanál sütõpor, 2 doboz mandarinbefött, 24 g szintelen zselatin, 2,5 dl krémföl, 2 dl tejföl, 1/4 liter tojáslikör, 3,5 dl tejszín, 12-16 szelet tejcsokoládés ostyarúd, 12-16 étcsokoládés ostyarúd; a diszítéshez: 2 evõkanál tojáslikör, és 1-2 teáskanálfinomra apritott, nem sózott pisztácia, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint 6 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és sóval krémesre kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, beleszórjuk a zsemlemorzsával és a sütõporral elvegyített darált mandulát, majd kis adagokban beleforgatjuk a tojáshabot. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és elõmelegített sütõben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. a kihült tortalapot A formából kivesszük.

A lecsöpögtetett mandarinból 8 szép gerezdet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A krémfölt robotgéppel kikeverjük, közben beleszórjuk a maradékkristály- és vanilíáscukrot. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojáslikörben elkevert, feloldott zselatint. Belevegyítjük a mandarindarabokat, és beleforgatjuk a 2 dl tejszínbõl vert kemény habot.

A tortalap köré karimát pattintunk, szélére kevés krémet kenünk. A karima mentén az ostyarudakat a krémbe állítjuk. A maradék krémet középre kanalazzuk és elsimítjuk. A tortát kb. 6 órára a hûtõszekrénybe tesszük.

A karimát óvatósan eltávolítjuk, és a tortát tálra emeljük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. a torta tetejére habrózsákat nyomunk, majd tojáslikörrel meglocsoljuk, pisztáciával megszórjuk. A félretett mandarinszeletekkel díszitjük.
Mandarintorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!