rss
  • Mandarintorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    4 tojás, 6 dkg margarin, 11 dkg finomított kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 16 dkg darált héjas mandula, 2 evõkanál finom zsemlemorzsa, 1 1/2 teáskanál sütõpor, 2 doboz mandarinbefött, 24 g szintelen zselatin, 2,5 dl krémföl, 2 dl tejföl, 1/4 liter tojáslikör, 3,5 dl tejszín, 12-16 szelet tejcsokoládés ostyarúd, 12-16 étcsokoládés ostyarúd; a diszítéshez: 2 evõkanál tojáslikör, és 1-2 teáskanálfinomra apritott, nem sózott pisztácia, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa

    loading...

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint 6 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és sóval krémesre kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, beleszórjuk a zsemlemorzsával és a sütõporral elvegyített darált mandulát, majd kis adagokban beleforgatjuk a tojáshabot. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és elõmelegített sütõben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. a kihült tortalapot A formából kivesszük.

    A lecsöpögtetett mandarinból 8 szép gerezdet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A krémfölt robotgéppel kikeverjük, közben beleszórjuk a maradékkristály- és vanilíáscukrot. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojáslikörben elkevert, feloldott zselatint. Belevegyítjük a mandarindarabokat, és beleforgatjuk a 2 dl tejszínbõl vert kemény habot.

    A tortalap köré karimát pattintunk, szélére kevés krémet kenünk. A karima mentén az ostyarudakat a krémbe állítjuk. A maradék krémet középre kanalazzuk és elsimítjuk. A tortát kb. 6 órára a hûtõszekrénybe tesszük.

    A karimát óvatósan eltávolítjuk, és a tortát tálra emeljük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. a torta tetejére habrózsákat nyomunk, majd tojáslikörrel meglocsoljuk, pisztáciával megszórjuk. A félretett mandarinszeletekkel díszitjük.

    Mandarintorta


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Halas rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.

  • Kapros sajtkrém

    Hozzávalók: 20 dkg házisajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek apróra vágott friss kapor, 1 tk só.

  • Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evõkanál olívaolaj, só, 1 evõkanál curry, 1 nagy fej hagyma, 2,5 dl húsleves (leveskockából), 85 dkg meghámozott paradicsom, õrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfû ág;

  • Artillery

    Az összetevõket keverõpohárban jéggel elkeverjük, majd koktélospohárba szûrjük, s a tetejét citromhéjolajjal megspricceljük.

  • Gulyásleves

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém, pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál köménymag , só,ételízesítõ ízlés szerint. A csipetkéhez 1 tojás és kb. 10 dkg liszt / jó kemény tészta legyen /.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshús, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitõ, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi õröltbors, 2 evõkanál zsir, vagy olaj.

  • Csokis-mézes puszedli

    Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Csokoládédesszert

    A tojást a cukorral kikeverjük, majd robotgéppel, a legmagasabb fokozaton krémesre verjük. Gõz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olvasztott vajat is. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tojáskrémet.

  • Szójababsaláta

    Hozzávalók: 1/4 kg fõtt szójabab, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg burgonya, só, ecet.

  • Afrikai tej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, cukor.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók: fél kg fejtett bab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5-6 szem bors, 1 egész zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 dl tejfel, 2 evõkanál liszt.

  • Klasszikus tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, 10 dkg porcukor, 2 g só.

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Francia hagymakosárkák 6 személyre

    Hozzávalók: 3 levél mélyhûtött, leveles tészta felengedve, 6 felszeletelt hagyma, 6 dkg vaj, 3 felvert tojás, 40 dl tejföl, 1 teáskanál õrölt szerecsendió, másfél teáskanál tormakrém, 18 dkg karakteres sajt reszelve.

  • Alufóliában sült csirkecomb, körettel

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Tészta cukkíniraguval

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 nagy vagy 2 kisebb friss cukkíni, amit a körmöddel tudsz ellenõrizni, ha bele tudod vájni, akkor friss; tészta; sajt; fûszerek; olaj, só.

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

loading...