2024.04.20. - Tivadar

Málnás pite

Hozzávalók:

Tészta: 14 dkg, vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, mandula 14 dkg, tojássárgája 6 db, citromhéj fél db. Töltelék: vanília 1/2 rúd, málna 1/2 kg, vagy málnaíz 20 dkg, tojás 6 db, mandula 5 dkg, porcukor 15 dkg
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet, vajat, porcukrot, hámozott, darált mandulát, fél citrom reszelt héját, fél rúd vaníliát, 6 tojássárgáját összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kikent tepsiben sütni tesszük. Ha kihûlt, megszórjuk friss málnával, vagy málnaízzel kenjük meg jól. 6 tojás kemény habját összekeverünk 15 dkg porcukorral, és a málnára öntjük, 5 dkg hámozott, hosszúra vágott mandulával megszórjuk, és sütõben szárítjuk.
Málnás pite
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!