2024.03.29. - Auguszta

Kókuszos almatorta

Hozzávalók:

20 deka vaj vagy margarin, 20 deka cukor, 3-4 tojás, 3-4 evõkanál citromlé, 18 deka liszt, 8 deka kókuszreszelék, 1/2 teáskanál sütõpor, kb. 80 deka savanykás alma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megpucoljuk és 1 darab kivételével kimagozzuk az almákat, majd 4-be vágjuk. A domború hátukat pedig keresztben, csíkozva bevagdaljuk. Ezt érdemes elõször megcsinálni, mert a tészta összeállítása 5 perc.

A vajat a cukorral és a tojással habosra verjük és hozzáadunk 1-2 evõkanál citromlét. A sütõporos lisztet és kb. 5 deka kókuszreszeléket keverünk a masszába. 1 szem almát még belereszelünk.

Belesimítjuk a tortaformába, és az almákat szépen, körben elrendezgetjük a tetején - úgy, hogy a beirdalt fele legyen fölül.Gázsütõben 3-as fokozaton kb. 50 percig sütjük. Úgy 40 perc után meglessük, mennyit kell még sülnie, ha már nem sokat, akkor megszórjuk a tetejét kókusszal és így tesszük vissza.
Kókuszos almatorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!