2024.04.25. - Márk

Karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók:

40 dkg burgonyás tészta alappor, 8 dkg liszt, 20 dkg méz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 0,5 kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék, a bekenéshez: 1 tojás, a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 napig pihentetjük.
Utána lisztezett gyúrólapon 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk, és a sütiformák segítségével kiszaggatjuk. A tojásfehérjét és a porcukrot összekeverjük. Egy zacskó csücskét kivágjuk, a zacskót a masszával megtöltjük, és ezzel tetszés szerint díszítjük a mézeseket.
Karácsonyi mézeskalács
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!