2024.03.29. - Auguszta

Karácsonyi fatörzs

Hozzávalók:

1 tasak piskóta tészta alappor, 1 dl víz, 2 tojás, 1 db csokoládé ízû tortakrém, 1 db csokoládé tortadísz lapocskák
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta alapporból a kakaópor hozzáadásával elkészítjük a piskótatésztát és sütõpapírral bélelt tepsin, egyenletesen elkenjük. Elõmelegített sütõben 180 C fokon kb. 20 percig sütjük. A sütõpapírt még melegen lehúzzuk róla.

A tésztát azonnal feltekerjük, mint a piskótatekercset szokás. A sütõpapírba csomagoljuk, és így hagyjuk kihûlni. Közben elkészítjük a tortakrémet. A tésztát kihengergetjük, megkenjük a tortakrém nagy részével, és újra feltekerjük.

Mindkét végérõl levágunk egy szeletet, ezeket kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a törzshöz illesztjük. Ezután megkenjük a maradék krémmel és recés habkártyával „megfésüljük", végül dermedni hagyjuk.
Karácsonyi fatörzs
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!