2024.03.29. - Auguszta

Banán-datolya torta

Hozzávalók:

12,5 dkg lágy vaj, 2 nagy tojás, 18 dkg méz, 1,5 dl író, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 érett banán, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, 0,5 csésze barna cukor, 2 evõkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfûszeg, 0,25 teáskanál só, 1 csésze puha datolya, 1 csésze dió vagy pekándió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vajazzunk ki egy 22 cm átmérõjû tortaformát, és melegítsük elõ a sütõt 170oC fokra. Elõször keverjük habosra a vajat, a tojásokat, az írót és a mézet. Villával törjük össze és adjuk hozzá a banánokat és a vanilia aromát, majd habverõvel keverjük egyenletes krémmé.

Szórjuk a lisztet, a sütõport, a cukrot, a kakaót és a fûszereket a keverékhez, és jól dolgozzuk össze. Forgassuk lisztbe a darabolt datolyát és diót, majd ezt is tegyük a tésztába. Öntsük az egészet az elõkészített tortaformába és süssük 80 percig. Mikor kihûlt díszítsük datolyával és dióval, majd locsoljuk meg a felmelegített mézzel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!