2024.04.25. - Márk

Hortobágyi tepertõs rudak

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 25 dkg vagdalt tepertõ, tejföl, 1 cs. sütõpor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A liszttel elkevert sütõport a zsírral, a tojással és kevés sóval rétestészta keménységûre gyúrjuk annyi tejföllel, amennyit kíván.

Nyújtjuk, majd rászórjuk a tepertõt, összehajtjuk, és ismételt hajtogatás mellett négyszer nyújtjuk. Végül ujjnyi vastagra nyújtva, ujjnyi széles és hosszú darabokra vágjuk. Tojással bekenjük, bevagdaljuk, és a sütõben szép pirosra sütjük.
Hortobágyi tepertõs rudak

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!