5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor
Habos epres lepény
Hozzávalók:
5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor
5-10 tojásból piskótát sütünk. Ha kihûlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 tojásfehérjébõl és a 15 dkg cukorból vert kemény habot. Ezután már nem sütjük tovább, inkább szárítjuk gyenge lángon.
Habos epres lepény
5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor