a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tepsit kibéleljük a tésztával és félretesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, és a felvert tojásokkal, a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral összekeverjük. A gyümölcsöt megtisztítjuk, és kis darabokra vágva, ugyancsak a túróhoz keverjük. A tepsiben lévo tésztára halmozzuk a tölteléket, egyenletesen elosztjuk, erre nyomkodjuk rá a másik, kinyújtott tésztadarabot.
A tetejét kevés tejjel bekenjük, majd villával megszurkálva, betoljuk az elomelegített, forró sütobe. Közepes lángon 10 percig sütjük, ezután takarékon addig sütjük tovább, amíg a teteje szép rozsdabarna lesz.