2024.04.25. - Márk

Gyümölcsös túrós lepény

Hozzávalók:

a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõporral összekevert lisztet, a felütött tojást, a tejfölt, a sót, a cukrot, és az elforgácsolt margarint kézzel gyorsan összegyúrjuk, és cipóvá formáljuk. Liszttel meghintve, egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk, majd a nagyobbik tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A tepsit kibéleljük a tésztával és félretesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, és a felvert tojásokkal, a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral összekeverjük. A gyümölcsöt megtisztítjuk, és kis darabokra vágva, ugyancsak a túróhoz keverjük. A tepsiben lévo tésztára halmozzuk a tölteléket, egyenletesen elosztjuk, erre nyomkodjuk rá a másik, kinyújtott tésztadarabot.

A tetejét kevés tejjel bekenjük, majd villával megszurkálva, betoljuk az elomelegített, forró sütobe. Közepes lángon 10 percig sütjük, ezután takarékon addig sütjük tovább, amíg a teteje szép rozsdabarna lesz.
Gyümölcsös túrós lepény
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!