2024.04.20. - Tivadar

Gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók:

15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümülcs vagy kompót, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott rizst annyi vizzel, amennyi ellepi, feltesszük fõni, egy kicsit megsózzuk, majd ha a vizet magába szivta, ráöntjuk a tejet, közékeverjuk a vajat. Egész kis lángon addig fõzzük, mig a tejet a rizs magába nem szivta.

A tojássárgákat, 20 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, s óvatosan beleforgatjuk a teljesen kihült tejberizst. A massza felét kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba öntjük, rásimítjuk a gyümölcsöt, megszorjuk cukorral és fahéjjal.

A maradék rizst a kakaóval összekeverjük, és a gyümölcsre teritjük. Közepesen meleg sütõben, kb. 35-40 percig sütjük. Málnaszörppel vagy higitott baracklekvárral kináljuk.
Gyümölcsös rizsfelfújt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!