2024.04.18. - Andrea, Ilma

Gesztenyés kuglóf

Hozzávalók:

5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojások sárgáját a gesztenyepürével habosítjuk, hozzáadjuk a reszelt tejcsokoládé, vaníliáscukrot, a cukor 1/3 részét, valamint az olajat és rumot. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gesztenyés keveréket. Beleszitáljuk a liszttel és keményítõvel elkevert sütõport. Beleszórjuk a meggybefõttet, csak lazán elkeverjük, hogy ne essen össze a hab.

Olajjal kikent, morzsával beszórt formába öntjük, kb. 170 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. A recept szerint a tetejét bevonjuk cukormázzal. Szerintem a csoki is ugyanolyan jó, de én nem tettem a tetejére semmit, ugyanis nem érkeztem, szinte azonnal elfogyott.
Gesztenyés kuglóf

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!