2024.04.24. - György

Darálós süti

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, csipetnyi só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, a tojást 1cs. vaníliás cukrot, a sütõport, a sót, összegyúrjuk. A húsdarálóból kivesszük a kést és a tárcsát, helyébe befogjuk az ún. géptészta formázót. A tésztát átdaráljuk, kizsírozott tepsibe tesszük, közepes tûznél sütjük.
Ha kihûlt vaníliás porcukorral megszórjuk.

Egy részébe lehet kakaót is gyúrni. Itt vigyázni kell a sütéssel, le ne égjen. Szükséges hozzá: pár rúd vanília, egy jól záródó üveg, kristálycukor. A cukrot beleöntjük az üvegbe és belerakjuk a vaníliát is. Pár napig, egy-két hétig hagyjuk õket összeérni, majd nyugodtan lehet használni. Ha nagyon fogytán lenne, csak fel kell tölteni cukorral.
Darálós süti

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!