2024.04.19. - Emma

Fügével töltött pite

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt langyos vízben (vagy tejben) feloldjuk, majd összedolgozzuk a liszttel. A tömör, kemény tésztát letakarva, meleg helyen 2 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán összedolgozzuk a borral, olajjal, sóval és további 1 órát pihentetjük.

Nem túl vékonyra nyújtjuk, kiolajozott tepsibe fektetjük és a tetejére ujjunkkal kis mélyedéseket nyomunk. Elõmelegített sütõbe toljuk, és 200 fokon aranysárgára sütjük. Kihûlve kockára vágjuk, majd keresztben kettévágjuk és a két lap közé megmosott, felszeletelt friss fügét helyezünk
Fügével töltött pite
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!