Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítése: a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk úgy, hogy a tészta szinte sima legyen. Legjobb, ha házi túrót használunk, ennek nagyobb a zsírtartalma, ezért könnyen beledolgozható a linzertésztába és az íze is kellemesebb, mint a „morzsás”, sovány túróé. A tésztát összedolgozás után fél órára a hûtõben pihentetjük, hogy nyújthatóvá váljék. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Aki a kicsit pufókabb linzereket szereti, 1 cm vastagságúra nyújtsa a tésztát. Tetszés szerinti formákat szaggassunk belõle. (Advent közeledtével elõvehetjük a fiók mélyére süllyesztett csillag és karácsonyfa alakú formákat!)
Mivel a tészta vajas, elég, ha hideg sütõlemezre helyezzük a linzereket, az igényesebbek sütõpapírral is kibélelhetik a tepsit, így a linzer alja szép, világosbarna lesz. Alacsony fokozaton kb.10 percig süssük, szárítsuk a tésztát, kivételekor még puha, akkor éri el igazi állagát, ha hûlni hagyjuk. Ínyencek és ráérõsek olvasztott csokoládét is csorgathatnak rá. Fémdobozokban tárolva másfél hétig is eláll, ha addig fel nem faljuk!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!