Hozzávalók:
4 kicsi padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl natúr joghurt, só, frissen õröltbors, kis csokor petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, 1 ek. olívaolaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A padlizsánokat megmostam, villával több helyen megszurkáltam és a sütõben addig grilleztem, míg puhák és kívül feketés foltosak nem lettek (kb. 1 óra). Egy kis idõre nejlonzacskóba dugtam õket, majd félbevágtam mindet és kikapartam a húsukat.
A botmixerem keverõpoharába tettem a zöldséghúst, hozzáadtam a többi hozzávalót és az egészet krémesre turmixoltam. Pirítósra kenve ettük.
Joghurtos padlizsánkrém
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!