2024.03.19. - József, Bánk

Citromos csirke

Hozzávalók:

2 csirkemellfilé, néhány ek. olívaolaj a sütéshez, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma (ízléstõl függõen lehet több is), 2 citrom, kis csokor petrezselyemzöld, frissen õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A filéket megmossuk, letörölgetjük, vékony, falatnyi csíkokra vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk. Az egyik citrom héját lereszeljük, mindkettõ levét kifacsarjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

Egy serpenyõben néhány ek. olívaolajat felhevítünk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, utána pedig a hús következik. Közepes lángon kb. 10 perc alatt megsütjük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjenek meg a hagymák.

Alaposan megsózzuk, hozzáadjuk a citrom héját és a levét, felforraljuk, borssal és petrezselyemmel ízesítjük és kis tálkákba szedve kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!