rss
  • Gombás lecsó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

    A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedõ alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül.

    Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedõ alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt. Fûszerezzük Vegetával, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, borssal és készre fõzzük. Tálaláskor a tejföllel meg lehet locsolni a tetejét.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Ananászfánk

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, másfél dkg élesztõ, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál rum, csipetnyi só, 10-12 karika ananászbefõtt, 1 dl ananászdzsem (vagy eperdzsem);

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Habcsókok

    HabcsókokKibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

  • Dinnye finomság

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

  • Gyümölcskocka

    Hozzávalók:

    - 1 kg háztartási keksz
    - 2 pohár nagy tejföl + 1 pohár kicsi
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 db citrom reszelt héja
    - idény gyümölcs
    - a gyümölcshöz illõ gyümölcskocsonya

  • Búvár túrós

    Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna. A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Rukkolás lencsesaláta

    Hozzávalók (4 személyre tisztított mennyiség): 20 dkg fõtt lencse, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 evk. almaecet, 10 dkg rukkola (a felét aprítsd fel, hasonlóan a petrezselyemzöldhöz), 5 dkg lencsecsíra, 5 dkg mustárcsíra, 1 dl joghurt.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Bodzadzsem

    Befõzéshez jól megérett bodzabogyót veszünk, 1 kiló bodzabogyóhoz 80 deka cukorból 3 deci szirupot készítünk.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: liszt 40 dkg, tojás 1+4 db, túró 0.5 kg, vanília fél rúd, tejföl 2.5 dl, cukor 10 dkg, vaj 5 dkg, só késh.

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 liter tej.

  • Firenzei sertésborda

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    A szép, apró uborkát megmossuk, lecsurgatjuk és egy 5 literes üvegbe (vagy megfelelõ arányban ízesítve kisebb üvegekbe) rakjuk. Rakunk közé száras kaprot, 2-3 babérlevelet, egy darab megtisztított vékony csíkokra vágott tormát.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

  • Répapüré (nem csak csecsemõknek)

    Hozzávalók: 2 darab sárgarápa, csontlé, 1 kockacukor, 2 deka vaj, só és 2 evõkanálnyi tejszín.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.