2024.04.18. - Andrea, Ilma

Krémes fagylalt

Hozzávalók:

500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tûzrõl. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük. Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverõ segítségével).

Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tûzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színûre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tûzrõl és kézi habverõ segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan összekeverjük.

A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sûrûsödik. A masszát jeges vízben lehûtjük, majd éjszakára a hûtõbe tesszük. Másnap nincs is egyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!