2024.04.25. - Márk

Avokádós saláta

Hozzávalók:

3 közepesen érett avokádó, 1 citrom húsa, 1 citrom leve, 1,5 kígyóuborka, frissen õrölt fekete bors, 3-4 ek extra szûz olívaolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az alaposan megmosott uborkákat egyformán kicsi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héját eltávolítjuk és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.

A másik citromot filézzük, a citromgerezdeket több, kisebb részre vágjuk. Ez is mehet a tálba. Meglocsoljuk finom olívaolajjal, meghintjük borssal, óvatosan összeforgatjuk, lefedjük és hûtõben tartjuk tálalásig.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!