2024.03.29. - Auguszta

Szilvás pulykamell

Hozzávalók:

800 g pulykamell filé egyben, 100 g puha kimagozott aszalt szilva, 1 közepes alma, 1 közepes fej hagyma, 3+3+4 szelet bacon /füstölt szalonna, 1 ágacska rozmaring (20 cm-es) 8-10 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, mély zsebet vágunk bele, kihajtjuk. Kívül-belül meghintjük sóval, frissen õrölt fehérborssal. Az almát megmossuk, meghámozzuk elnegyedeljük, magházat kiemeljük, és apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.

A húslap egyik felét beterítjük 3 szelet kissé egymásra csúsztatott szalonnával, elrendezzük rajta a szilvát és az almadarabkákat, betakarjuk 3 szelet szalonnával és ráhajtjuk a húslap másik felét. A zsebet behajtjuk-összenyomjuk, a húslapok széleit bambuszpálcikákkal sûrûn megtûzzük. Vékony zsineggel szorosan, sonkaszerûen megkötözzük. végül kihúzogatjuk belõle a bambuszpálcikákat.

A húst (összeillesztett oldalával felfelé) mély sütõedénybe fektetjük. Behúzzuk a zsineg alá a leöblített rozmaringot, mellé dobjuk a hámozatlan fokhagyma gerezdeket és a karcsú gerezdekre szelt hagymát. Tetejét betakarjuk a maradék 4 szelet szalonnával, megöntözzük a borral és az olajjal. Lefedjük, a sütõben puhára pároljuk (45-50 perc), végül takaratlanul pirosra -ropogósra sütjük( további 15-20 perc).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!