2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cukkinileves

Hozzávalók:

1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és az elõhevített olajon, állandó kevergetés mellett megsütjük.

Amikor megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomlét és együtt 10 percig pároljuk. Botmixer segítségével darabosra mixeljük, majd hozzákeverjük a húslevest, és szükség szerint utána ízesítjük. Tálalás elõtt friss, apróra vágott bazsalikomot szórunk bele. Levesgyöngy betéttel vagy tésztával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!