rss
  • Kelbimbó leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:


    50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, õrölt bors, kakukkfû, 1 kis marék eperlevél tészta

    A vaj felét kiolvasztjuk, az apró kockára vágott szalonnát néhány percig együtt pirítjuk a kelbimbóval. Ráöntünk 1,5 liter csontlevet, belekarikázzuk a kolbászt, (virslit),a tésztát és ízlés szerint fûszerezzük. Amikor a kelbimbó megpuhult, a maradék vajból és lisztbõl világos rántást készítünk és besûrítjük vele a levest. Tálalás elõtt hozzákeverjük a tejfölt is.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pizzatészta

    Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Gyümölcsös-joghurtos piskótatekercs

    Hozzávalók:

    - 1 dl víz
    - 30 dkg málna
    - 2 evõkanál porcukor
    - 2 pohár gyümölcsjoghurt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag vanília puding
    - 1 db piskótarolád
    - 25 dkg margarin

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd olajon elkezdjük dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinszteljük kicsit, utána pedig felöntjük vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágjuk. Így tesszük bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.

  • Párizsi kosárkák

    Párizsit (vagy más hasonló jellegû felvágottat) kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk, és nem szedjük le a héját.

  • Szedres piskóta

    Hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 6 evõkanál kristálycukor
    - 1 db citrom
    - 1 db narancs
    - 6 evõkanál liszt
    - 3 púpozott evõkanál kakaópor
    - 1 evõkanál olaj
    - 1 csomag hidegen kikeverhetõ pudingpor
    - 2 dl tej
    - méz
    - 6 dl tejszín
    - 30 dkg szeder
    - 1 db vaníliarúd
    - 2 evõkanál zselatin

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Grépfrútrizs

    Hozzávalók: 1 csésze hosszúszemû rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín.

  • Lakodalmas leves

    Hozzávalók: 1,2 kg fiatal tyúk, 20 dkg sérgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3-4 dkg hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss, konzerv, vagy fagyaqsztott), 6 dkg gomba, 2 dkg só, kb 1 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Kék szilvás fagyi

    Hány 4 személyre: 30 dkg magozott kék szilva, 2 cl rum, 2 dl tej, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor.

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, paprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Svájci almás

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.

  • Bolgár krém

    Hozzávalók: 50 dkg gesztenye vagy 30 dkg mélyhûtött gesztenyemassza, 50 dkg alma, 5 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 3 cl rum, 2 dl tejszín.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Üvegtésztás zöldségleves

    Hozzávalók:

    1 l húsleves, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 10 dkg üvegtészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg gyömbér, 2 evõkanál halszósz, 1 evõkanál szójaszósz

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.