rss
  • Baszk csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kisebb mirelit bontott csirke, só, bors, fokhagyma, fél l. vörösbor, babérlevél, bazsalikom, ketchup, Worchestershiere.

    Olajon hagymát pirítunk. A csirkéket kis darabokra vágjuk, sót, borsot, bazsalikomot teszünk rá, s az olajban elõsütjük. Sok fokhagymát teszünk bele, nyakon öntjük vörösborral, teszünk bele babérlevelet és ketchupot, kevés Worchester szószt (esetleg szójaszószt is, ha van). Sütõbe rakjuk, ha a levét kezdi elfõni, utána öntögetjük vörösborral. Burgonyakrokettet adunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Narancs-citrom sorbet

    Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hûtsd le szobahõmérsékletre.

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók:

    1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab;

  • Colbert-vaj

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

  • Karfiol saláta

    HozzávalMártáshoz: tojás 4 db, olaj 2 ek. mustár 2 kk., ecet 1 ek, tejföl 1 dl, kapri 2 dkg, só, bors 1-1 késhegynyi.ók: karfiol 0.5 kg, só 4 dkg.

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Almás krémsajt

    Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhetõ és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Házi csokis perec

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 5 dkg õrölt mogyoró
    - 12 dkg vaj
    - 5 dkg sertészsír
    - 15 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál juharszirup

    A mázhoz:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 2 evõkanál tej vagy tejszín

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).

  • Szalonnás rakott tészta

    Szalonnás rakott tésztaElőször kifőzzük az egyik csomag tésztát, majd a már olajjal megöntözött tepsibe vagy jénai tálba tesszük. Utána a szalonnát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk,majd egyenletesen elszórjuk a tésztán. Erre kicsi öntetet öntünk, nem sokat csak egy kevéssel épphogy meglocsoljuk. Ezután kifőzzük a másik csomag tésztát is, azt rátesszük az eddig elkészített szalonnás tésztára, majd erre ráöntjük a maradék öntetet. Így körülbelül 20 percig sütjük, majd rászórjuk a lereszelt trappista sajtot és addig sütjük míg meg nem pirul a sajt a tetején.

  • Szentgyörgyi palacsinta

    Palacsintatészta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só. Rum-mandula-krém: 15 dkg mandula, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 dkg vaniliás cukor, 1 dl rum. Sárga krém: 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 dkg vaniliás cukor, 5 dkg vaj.

  • Sajtos karfiolfánk

    Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evõkanál vaj, fél tasak sütõpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fûszerpaprika, olaj a sütéshez.