rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sertésragú

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók

    30 dkg szárazbab, 1,3 kg sertéslapocka, olaj, 4 db közepes fej hagyma, 3 db sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 db paradicsom, 2 babérlevél, kb 1.5 liter marhahús leves (kockából fõzött is lehet)

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elõzõ nap áztassuk be a babot. Daraboljuk fel a sertés lapockát, majd sózzuk, borsozzuk. Lábosban melegítsünk egy kis egy kis olajat , és süssük benne aranyszínûre a hús mindkét oldalát.

    Vágjuk vékony szeletekre a hagymát, és tegyük a lábosba. Tegyük rá a megpirított húsdarabokat, a vékonyra szeletelt sárgarépákat, egy csokor apróra vágott petrezselymet, paradicsomot, a babot és a babérlevelet. Öntsük fel marhahúslevessel, hogy teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük a lábost mérsékelt erõsségû tûzre, forraljuk fel, majd fedjük le, és fõzzük kis lángon kb. másfélórát. Sült vagy fõtt burgonyával tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Resztelt krumpli

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, 1 fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

  • Pikardiai spárga

    Hozzávalók: 2 kg spárga, 3 tojás, 1 citrom, 20 dkg vaj, turbolya, finomra vágott metélõhagyma, só, õrölt bors.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Burgonyakrémleves sajtkrémesen

    Burgonyakrémleves sajtkrémesenFeltesszük főni a felkockázott burgonyát annyi vizel amennyi ellepi, az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a leves kockát hozzáadjuk. Ízlés szerint meghintjük borssal, sóval, szerecsendióval. Ha megpuhult a krumpli kivesszük a babérleveleket és összeturmixoljuk a levest. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel. Felforraljuk és besűrítjük a tejszínnel elkevert sajttal. Pirított kenyérkockával tálalhatjuk. Hozzávalók: 3-4 közepes burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg natúr,tömlős sajt, 2 dl főzőtejszín, 2 dl főzőtejszín.

  • Paradicsomos káposzta

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • A 100 legjobb magyar bor

    Magazinunk szakszerkesztõje, Dlusztus Imre ismerteti, milyen szempontok alapján kértük be a hazai jeles pincészetek, borászatok termékeit és a következõ oldalakon képriportot mutatunk be arról, kik s hogyan kóstolták a csodálatos nedûket, míg pontjaik alapján ki nem alakult a Népszabadság TOP szelekciójának százas rangsora.

    Aki itt szerepel, annak biztos, hogy „aranyérmes” borát mutatjuk be, és ajánljuk olvasóinknak. Aki ebbõl a százból választ gusztusa és ízlése szerint, az biztos, hogy jót s jól választ.

  • Zelleres tojáskrém

    A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy pár csepp citromlével és egy fél kk. mustárral. Felkockázzuk a zellerszárat, a tojást és az egészet összekeverjük. Piritosra kenve tálaljuk.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók: 5 (4-6) paradicsom, 2-3 paprika, 2 keménytojás, citromlé, 1/2 csemege uborka, só, paprika, majonéz.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Mazsolás-zabpelyhes süti

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

  • Banános torta

    Hozzávalók: 13dkg margarin, 12dkg porcukor, 2db tojás, 1cs. vaníliáscukor, 25dkg (finom)liszt, 1 kk. sütõpor, 1,2dl tej, 1/2kg banán.

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Ukrán tojás

    Kívülrõl teljesen úgy néz ki, mint egy félbevágott fõtt tojás, de mégis más. Hozzávalók: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só.

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Almamártás

    Hozzávalók:

    50 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 2 evõkanál cukor, 1-1 késhegynyi õrölt fahéj és õrölt gyömbér, csipetnyi só

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...