2024.04.25. - Márk

Spenótos omlett

Hozzávalók:

4 db tojás, 1 újhagyma, 10 dkg spenót, 20 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 dl joghurt, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, ecetes gyöngyhagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felvert tojásokat ízesítsük pirospaprikával. Nagyon kevés vajon, kerek serpenyõben süssünk vékony rántottát. Lapáttal kiszedve elõmelegített sütõben pihentessük egy kis ideig. Közben a tisztított spenótot pároljuk, szûrjük le és passzírozzuk át, majd keverjük ki a joghurttal.

Fûszerezzük sóval, borssal, apróra vágott újhagymával és petrezselyemmel, majd cseppentsünk rá citromlevet. A krémesre kevert tölteléket terítsük a vékony tojáslapra, majd hajtsuk félbe. Forró sütõben szárítsuk néhány percig. Tálalás elõtt a szeleteljük fel tetszés szerinti darabokra, és paradicsommal, ecetes gyöngyhagymával fogyasszuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!