rss
  • Vitaminsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:


    5 dkg Anikó sajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg ementáli sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg idénygyümölcs, 2,5 dl natúr joghurt

    A tisztított fõtt zellert, a hámozott ecetes uborkát és a megmosott salátaleveleket daraboljuk fel. Adjuk hozzá a felkockázott sajtot, almát, paradicsomot, zöldpaprikát, az idénygyümölcsöket, és lazán keverjük össze a vízzel kicsit felhígított joghurttal. Legalább 2 órára helyezzük a hûtõszekrénybe, hogy lehûlhessen és összeérhessenek az ízek.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Gyümölcsturmix

    Hozzávalók: Kimagozott meggy, alma, körte, lekvár, kifacsart citrom (ha nincs, jó a citromlé is).

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Rakott mákos guba

    Hozzávalók:

    - 10 kifli
    - kb. 1 l tej
    - 5 tojás
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált mák
    - 20 dkg cukor
    - 3 kávéskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg mazsola
    - 5 dkg vaj

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Savanyú bográcsos Erika módra

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslábszár, 15 dkg tüdõ, 15 dkg máj, 2 nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 csapott evõkanál pirospaprika, só, bors, köménymag, 3 babérlevél, 2 dl tejföl, mustár, liszt, olaj, zsír.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Reform császármorzsa

    Hozzávalók: 3 ek tönkölybúza-liszt (teljes õrlésû), 3 ek tönkölybúza-dara, 5 ek olaj, 4 kk karob por, 1/2 db citrom leve.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Boros-tejfölös kacsasült

    Hozzávalók: 1 db kacsa, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 pohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, sárgarépa, kelbimbó, 1 dl száraz fehérbor, fûszersó, bors.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Paprikás burgonya

    8-10 burgonyát meghámozunk, megmossuk s apró kockákra vágjuk.

  • Hagymás krumplilángos

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

  • Cseh túrós

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.