30 dkg száraztészta, 25 dkg vegyes zöldség – ízlés szerint, 1 szelet zeller, 1 hagyma, 1 dl tej, 10 dkg sajt, petrezselyem, snidling, 4 evõkanál olaj, 2 dkg vaj, só, bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát enyhén sózott vízben fõzzük ki. Ha szükséges, öblítsük le hideg vízzel, szûrõn csepegtessük le. Egy serpenyõben olvasszunk fel két dkg vajat. Szórjuk bele a kockákra vágott sajtot és a maradék petrezselymet. Eresszük fel tejjel. Négy percig fõzzük idõnként megkeverve. Öntsük a sajtos mártáshoz a tésztát és a párolt zöldséget. Frissen tálaljuk metélõhagymával, reszelt sajttal a tetején.