1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy kisebb serpenyõben keverjük ki az olvasztott vajat a szójaszósszal, mézzel, zúzott fokhagymával, köménnyel, erõs paprikával és az ecettel. Mérsékelt lángon melegítsük a mártást, míg sûrû nem lesz.
A csirkecombokat vegyük ki a sütõbõl, kenjük be a kikevert fûszeres mártással, majd visszatéve a sütõbe, süssük még körülbelül tíz percig, míg a máz ráolvad, és szép fényes lesz.
Az összevágott petrezselymet keverjük össze a durvára vágott pirított mogyoróval. Tálalás elõtt forgassuk bele egyenként a csirkecombokat. Köretként kínáljunk hozzá párolt zöldséges rizst, fõtt kukoricát vagy párolt zöldséget vajban átforgatva.