2024.04.20. - Tivadar

Csirkecombok mogyoróval

Hozzávalók

1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokról húzzuk le a bõrt, a húst mossuk meg és töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk. Béleljünk ki egy tepsit olajozott fóliával vagy sütõpapírral, majd fektessük bele a combokat. Elõmelegített sütõben süsük húsz-huszonöt percig, közben locsoljuk meg borral.

Egy kisebb serpenyõben keverjük ki az olvasztott vajat a szójaszósszal, mézzel, zúzott fokhagymával, köménnyel, erõs paprikával és az ecettel. Mérsékelt lángon melegítsük a mártást, míg sûrû nem lesz.

A csirkecombokat vegyük ki a sütõbõl, kenjük be a kikevert fûszeres mártással, majd visszatéve a sütõbe, süssük még körülbelül tíz percig, míg a máz ráolvad, és szép fényes lesz.

Az összevágott petrezselymet keverjük össze a durvára vágott pirított mogyoróval. Tálalás elõtt forgassuk bele egyenként a csirkecombokat. Köretként kínáljunk hozzá párolt zöldséges rizst, fõtt kukoricát vagy párolt zöldséget vajban átforgatva.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!