2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Íjászhús

Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Elõszeletelt baconbõl is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- csirke- vagy pulykamell
- bacon
- hagyma
- grill fûszerkeverék
- tojás
- liszt
- olaj

Hurkapálcikára vagy bambuszrudacskára felhúzom felváltva a hozzávalókat, majd megszórom grill fûszerkeverékkel, és kissé sûrû palacsintatésztában megforgatva kisütöm bõ olajban. Bármilyen salátával, vagy rizzsel, esetleg krumplival isteni finom.

Jó tanács: kicsit levegõsen húzgáld rá a hozzávalókat, hogy minden megsüljön benne. A nyárs hosszát te választhatod meg. (10-20cm) A nyársakat elõtte való nap megcsinálod, hûtõben tárolod, másnap csak beleforgatod a palacsintatésztába, kisütöd, és elkönyveled a dicséreteket, milyen jó szakács is vagy.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!