50 deka fehér tönkölyliszt, 50 deka fõtt, finomra turmixolt sonkatök, 2 tasak (14 g) szárított élesztõ, 3 ek. enyhe borecet, 2 ek. olaj, 1 csapott ek. só, 2 tk. cukor, 1,5-2 dl víz, dió, pekándió, tökmag, pisztácia, mogyoró, napraforgómag
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ehhez jöhet a cukor, az olaj, ecet, és az élesztõ. A liszt szélére szórom a sót, majd szépen belülrõl haladva kézi mixerrel, elkezdem összedolgozni az egészet. Az odakészített 4 dl langyos vízbõl csupán 1,5-2 dl kellett ahhoz, hogy egy nagyon szép sima, nem túl puha tésztává álljon össze. Miután lefedve a duplájára kelt, belegyúrom a diót és a darabolt pisztáciát, majd megint kelni hagyom 1-2 órán át. (közben elviszem a gyereket oltásra és hazafelé bevásárolok) A másodszori kelesztés után lisztezett deszkára borítom, ököllel levegõtlenítem, átgyúrom, és hosszúkásra formázom.
Egy 30x15x10 cm-es formába helyezem a tésztát (mint amilyenben a hokkaido kalács is sült) és ruhával letakarva egy jó fél órát pihentetem még. Vízzel lekenem és tökmaggal megszórom. 200°C fokos sütõben alsó-felsõ lángnál kb. 55 perc alatt készre sütöm a kenyeret. A sütõbõl kivéve újra lekenem vízzel.