9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az átpirított hagymákat a leveshez adjuk, felforraljuk, majd a tûzrõl levéve 5 percet hagyjuk állni. Turmixgépben összepépesítjük és meghintjük a petrezselyemmel. Adhatunk a leveshez egy evõkanálnyi sûrített paradicsomot a színe miatt, egy pohár száraz vörösbort az ízéért. Tálaláskor pedig kínálhatunk mellé tejfölt.