2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töltött karalábé

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sonkát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A karalábét enyhén sós vízben puhára fõzzük. Kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. Hagymán a borsót 10 percig pároljuk. Ha langyosra hûlt, hozzáadjuk a sonkát, sajtot és petrezselymet.

A tojásokat elkeverjük a liszttel, tejjel, tejszínnel,füszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. A karalábé kivájt hulladékát felaprózzuk és a tojásos keverékkel együtt a sonkás zöldborsóhoz adjuk. A karalábékat kikent sütõedénybe ültetjük, belerakosgatjuk a tölteléket és rétesszük a levágott kalapokat. Pici olajat csúrgatunk rá, reszelt sajttal megszórjuk és kb. 25-30 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!