2024.04.17. - Rudolf

Almagombóc

Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, csipet só, zsemlemorzsa, fahéjas cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát meghámozzuk, magházat kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a margarinnal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal,sóval és annyi zsemlemorzsával, hogy gombócot
formálhassunk. Fél órát állni hagyjuk, majd forró vízben megfõzzük. Pirított morzsába forgatjuk és fahéjas cukorral tálaljuk, de tejföllel is isteni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!