rss
  • Cukkinis csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    4 db. csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg paradicsom, 80 dkg cukkini, só, bors, bazsalikom, reszelt sajt, vaj

    A hagymát vajon megpárolom, rárakom a kockára vágott paradicsomot. Sózom, borsozom és mártást fõzök belõle. Közben a cukkinit lobogó vízben kb. 8-10 percig fõzõm, majd hideg vízzel leöblítem és kihûtöm.

    Sütõtálat vajjal kikenek és lerakom a fele cukkinit szeletekre vágva. Leöntöm a paradicsommártással, megszórom bazsalikommal, 2 evõkanálnyi reszelt sajttal és befedem a maradék cukkinivel. Az egészet vajdarabokkal és reszelt sajttal zárom. Közepes tûznél 20-30 percig sütöm.

    A csirkemellet vékony csíkokra vágom, picit megsózom és állni hagyom. A nedvességet felitatva lisztbe, tojásba, majd mandulacsíkokba forgatom és forró olajban kisütöm.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Kolbászos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg lecsókolbász
    - 45 dkg liszt
    - 15 dkg vaj
    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - 2 dkg élesztõ
    - só, cukor

  • Apple Jack

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikõr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég.

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Kovászos uborka

    A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha elõbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyezõdés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj.

  • Darálós süti

    Hozzávalók:

    40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, csipetnyi só

  • Angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Csipkedett (levesbetét)

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Roston sajtok spirál krumplival

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet fokhagymás, borsos Gici grillsajt, pár csepp olaj, spirál krumplihoz 2db egyforma krumpli és a sütéséhez bõ olaj, só.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum

  • Fahéjas csiga

    A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Paprikás burgonya

    8-10 burgonyát meghámozunk, megmossuk s apró kockákra vágjuk.

  • Virslis muffin

    Hozzávalók:

    2 dl joghurt, 1/2 dl olaj, 2 tojás, 1 teáskanál só, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 evõkanál póréhagyma zöldje apróra vágva, 20 dkg liszt, 2 kávéskanál sütõpor, 1 pár hosszúkás virsli

  • Mézes-citromos csirke (diétás)

    Hozzávalók:

    2 csirkecomb, 1 csirkemell, 3 evõkanál méz, 1 citrom leve, 3 sárgarépa, víz, szójaszósz, só, gyömbér, kurkuma, sáfrányos szeklice

  • Rakott húsos tészta

    Hozzávalók: darált hús, hagyma, pirosarany, gulyáskrém, makaroni tészta, sajt, só, bors izlés szerint.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.