2024.04.24. - György

Töltött paprika máshogyan

Hozzávalók:

1 zöld erõs paprika, 1 v.hagyma, 4 ek.olaj, só, õrölt bors, 8 dkg túró, 8 közepes paprika, 12 dkg száraztészta (pld.farfalle nevû masnitészta), 2 ek.reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldpaprikát és a hagymát apróra vágjuk, és 2 ek.olajon, gyakran kavargatva 2-3 percig dinszteljük. Ekkor adunk hozzá 2 ek. meleg vizet, sózzuk, lefedjük, és 5 percig pároljuk. 1 ek.olajjal krémesre turmíxoljuk, vagy villával összetörjük, majd összedolgozzuk a túróval és kicsit sózzuk, borsozzuk.

A paprikákat megmossuk, megtörölgetjük, vagy felezzük, vagy a kalapjukat levágjuk, a csumájukat kiemeljük. A tésztát enyhén sós vízben, nem túl puhára megfõzzük, leszûrjük, és a paprikás túrókrémhez keverjük. Tûzálló tálba ültetjük a paprikákat, megtöltjük a krémes fõtt tésztával, majd sajttal megszórjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk és 190 fokos sütõben 15 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!