rss
  • Õszibarack krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín

    loading...

    Fûszerkivonatot készítek a szegfûszegbõl és darabos fahéjból. A barackot apró darabokra vágom, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A gyümölcstõl függõen cukrot teszek bele és felforralom, néhány percig fõzöm, majd kihûtöm. A barackból néhány darabot félreteszek, a többit turmixolom, majd tejszínnel hígitom. Végül visszateszem a barackradabokat a levesbe és jól lehûtve tálalom.

    Õszibarack krémleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zabos keksz

    Hozzávalók:

    2 pohár zabpehely, 2 pohár zabliszt, 1,5 pohár liszt, 1 pohár cukor, 0,5 pohár barna cukor, 20 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál gyömbérpor, 1,5 teáskanál szódabikarbón, 1 csipet só

  • Ropogós szardellás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor;

  • Zöldségleves

    ZöldséglevesMegforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a csíkokra metélt fejes káposztát és az ugyancsak csíkokra vágott zöldpaprikát is. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 15 percig pároljuk. Vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük 8 dl forró vízzel. Ételízesítőt adunk hozzá és további 15 percig főzzük. Tűzálló tálba lerakunk egy réteg kenyérszeletet, beborítjuk a zöldségek felével. Újabb réteg kenyér és zöldség következik. Rámerjük a levest és addig főzzük, amíg egészen sűrű nem lesz.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Borhabos körte

    Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 ek. cukor.

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaSzitáljuk össze a lisztet, sót és sütőport, majd adjuk hozzá a tejet, tojást és a vajat. Vajazzuk meg egy kicsit a palacsinta sütőt, és egy kis merőkanál tésztát öntsünk a forró serpenyőbe. A palacsinta massza tészta elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben - de a serpenyő mozgatásával segítsük a massza egyenletes eloszlását! A palacsinta átmérője legyen kb. 10cm. Süssük mindkét oldalon kb 1-2 percig. A serpenyőt nem szükséges újra megvajazni. Hagyományosan vajjal és juharsziruppal tálaljuk, de mézzel vagy lekvárral is nagyon finom.

  • Almás rétes

    Borízû, savanykás almákat, egy kilót, meghámozunk s finom szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. Egy marék darált mandulát, sok cukrot, kis fahéjat, citromhéjat és mazsolát összekeverünk.

  • Grillezett amerikai oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Banános-sonkás falatok

    Hozzávalók:

    8 szelet füstölt sonka, 4 érett banán, 8 zsályalevél, grill fûszerkeverék

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Tortellinisaláta

    Hozzávalók: 40 dkg tarka tortellini, 1 közepes uborka, 30 dkg húsos paradicsom, 2 csomó zöldhagyma, 4 szelet fõtt sonka, 2 ek ecet, 1 ek majonéz, fél pohár tejföl, só, bors, saláta fûszerkeverék.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Pikáns ecetes cukkini

    Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

loading...