1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín
Õszibarack krémleves
Hozzávalók:
1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín
Fûszerkivonatot készítek a szegfûszegbõl és darabos fahéjból. A barackot apró darabokra vágom, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A gyümölcstõl függõen cukrot teszek bele és felforralom, néhány percig fõzöm, majd kihûtöm. A barackból néhány darabot félreteszek, a többit turmixolom, majd tejszínnel hígitom. Végül visszateszem a barackradabokat a levesbe és jól lehûtve tálalom.
Õszibarack krémleves
1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín