2024.04.25. - Márk

Fûszeres tök

Hozzávalók:

1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt elõmelegítettem 200 fokra, s kibélelek egy nagy tepsit sütõpapírral. A koriandert, az oregánót, az édesköményt és a csilit mozsárban összetöröm, hozzáadom a sót és beleõrlöm a borsot, végül az apróra vágott fokhagymát. Amint elvegyültek a fûszerek, annyi olajjal dúsítom, hogy paszta állaga legyen.

A tököt elfelezem, kimagozom, majd a feleket 5-6 darabba vágom. Ráültetem õket a tepsire, megkenem a fûszerpasztával és a forró sütõbe tolom úgy 30 percre. Tûpróbával ellenõrzöm elég puha e. Forrón tálalom, vékony sugárban rácsurgatott erdei mézzel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!