2024.04.19. - Emma

Csirkés rizottó

Hozzávalók:

1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves, 5 deka vaj, 25 deka vialone-, vagy arborio rizs, 1 pohár száraz fehérbor, 3-4 ek. reszelt pecorino, 3 csirkemellfilé, 3 ek. olívaolaj, 2 szál szárzeller, fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, só, és frissen õrölt feketebors, oregano
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, majd rádobom a száraz rizst, és szintén üvegesre pirítom. Felöntöm fehérborral, és addig fõzöm, amíg teljesen beszívja a folyadékot. Negyed liter forró levest öntök hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett addig adogatom hozzá merõkanalanként, amíg el nem fogy.

Belereszelem a fél citrom héját, és 1 teáskanál citromlevet facsarok hozzá. Közben kevés olívaolajban megpirítom a kockára vágott, sóval és oregánóval fûszerezett csirkemellet, végül a felszeletelt zellerszárat is hozzáadom, és félig puhára sütöm. Amikor elkészült a rizs, belekeverem a zelleres csirkemell felét, és a reszelt pecorinot. Tányérra kimerve rákanalazom a maradék húst, és sajttal megszórom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!