rss
  • Narancsos sertésszûz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

    A húst ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, és forró olajban megpirítom, majd hozzádobom a hajszálvékony fokhagymaszeleteket, és a metéltre vágott zsálya felét. Narancslével felöntöm, és lefedve alacsony lángon puhára párolom.

    Hozzáöntöm a tejszínt, és ha nagyon elfõtt alatta a szaft, még narancslével, esetleg húslevessel kiegészítem. Belarakom a narancshéjat, és a maradék zsályát, végül worcestershire szósszal ízesítem és összeforralom. Kritharakit (görög rizstészta) pirítok, hozzáadom az olajban megfuttatott rizshez, dupla térfogatú sós vízzel felöntöm, majd lefedve puhára párolom. Ha elkészült, egy evõkanál vajat teszek hozzá, és villával átforgatom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Daragaluska

    Hozzávalók:

    2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók: 4 nagyobb, nyers burgonya, 3 púpozott evokanál liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evokanál olaj, plusz kevés olaj a sütéshez, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág;

  • Sütés nélküli almatorta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag babapiskóta
    - 1 kg alma hámozva, lereszelve
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 1/2 citrom leve
    - csipet őrölt fahéj
    - 2 ek. cukor
    - 5 dl víz

  • Csõben sült töltött csuka

    Hozzávalók: 1 csuka, 1 citrom leve, 1 szelet száraz kenyér, 1 fej hagyma, 6 dkg szeletelt konzerv gomba, 25 dkg darált mandula, 1 tojás, 1 ek. mustár, 1 ek. felaprózott petrezselyem, 10 dkg zsíros szalonna, 4 szelet Gruyére sajt, 1 ek. étkezési keményítõ, 2 ek. ketchup, paradicsom, só, bors.

  • Medvehagyma fõzelék

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - só
    - gyros fûszerkeverék
    - medvehagyma
    - liszt
    - olaj
    - víz vagy tej
    - ételízesítõ

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Malacpecsenye

    Hozzávalók: Személyenként 25-30 dkg bõrõs malachús, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bors, só, majoránna, 3 evõkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör.

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Scsí orosz leves

    Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 10 dkg füstölt sonka, 2 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl savanyúkáposzta-lé, 1 ek. fõzõvaj, 2 dl tejföl, 3 babérlevél, 8 szem fekete bors, 50 dkg savanyú káposzta, só.

  • Gesztenyés kocka

    Gesztenyés kockaA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Fokhagyma-mártás

    Minden személyre egy kávés-kanál zsirt és ugyan annyi lisztet tegyünk lábasba forrni.

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Vegyes hagymaleves

    Vegyes hagymalevesMegtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábasban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit. Üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval, borssal és leves kockával ízesítjük. Ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik). Beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük. Pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Cukkini krémleves

    Hozzávalók:

    1 nagyobb cukkini, 2 közepes krumpli, 1 v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 dl víz, 1 leveskocka, kevés tej vagy tejszín, só, bors

  • Karalábés-burgonyás csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg karalábé, 80 dkg csirkemell, 2,5 dl fõzõtejszín, 15 dkg sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, szerecsendió, só, fehérbors.