2024.04.23. - Béla

Csõben sült burgonya

Hozzávalók:

kb. 1 kg burgonya, 10 dkg vaj, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 4 -5 szelet bacon, 20 dkg reszelt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, zöldfûszerek (zöldpetrezselyem, bazsalikom, snidling)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. Egy jénai tál falain egy gerezd fokhagymát végigdörzsölünk majd bevajazzuk. Rétegezve belerakjuk a krumpliszeleteket, minden rétegre rászórunk egy vagy két szelet bacont felparítva, ezután megszórjuk reszelt sajttal és fokhagymadarabkákkal.

A tejet a tejföllel összekeverjük, megsózzuk, teszünk bele tetszés szerint zöldfûszereket és ráöntjük a rakott burgonyára. A tetejére vajdarabkákat teszünk és alufóliával betakarjuk. Elõmelegített 180 fokos sütõben 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!