2024.04.25. - Márk

Sajttorta (sós)

Hozzávalók:

a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hûtõbe. Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebbõl füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojást habosra keverjük a fûszerekkel és a tejföllel, a sajtot lereszeljük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Kivajazunk-lisztezünk egy kerek jénai formát, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ráöntjük a sajtos tölteléket és elõmelegített sütõben, kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt pirosra sütjük.

Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra, már nem ragad a massza. Tortaszerûen felvágjuk, salátával kínáljuk. Vörös borral nagyon extra! A húsimádóknak, a tészta tetejére lehet baconszeleteket is helyezni és utána rátenni a tojásos – sajtos keveréket.
Sajttorta (sós)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!