2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tojásos sajttekercs

Hozzávalók:

25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar), 3 db fõtt tojás, vékony szelet bacon/füstölt sonka, pici mustár, só, bors, 2 szál zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 kanál majonéz, 1-2 kanál tubusos sajtkrém
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sajtot két nejlon zacskóba tesszük (de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külsõ zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 - 35 percig fõzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.

A tojásokat összeturmixoljuk, hozzákavarjuk a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított zöldeket, majd sózzuk és borsozzuk. A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, majd rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hûtõbe állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!