2024.03.29. - Auguszta

Sonkás rúd

Hozzávalók:

1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta). Közben a tejfölbõl, majonézbõl, ízlés szerint mustár, só, bors, citromlé hozzáadásával mártást készítünk.

3 evõkanál (púpos) zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük. Ha a mexikói saláta kihûlt, összekeverjük. Elõször a folyékony langyos zselatint a mártáshoz, majd a salátát adjuk hozzá. Amíg a saláta hûl, gépsonkával kibélelünk egy õzgerincformát, a massza felét beleöntjük, 8-10 percre hûtõbe tesszük. (nem fagyasztóba)

Kivesszük a hûtõbõl és ráhelyezünk 4 db kemény tojást, ráöntjük a maradék masszát, befedjük sonkaszeletekkel. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hûtõbe tesszük, pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt) kiborítjuk a formából és lehet szeletelni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!