1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
3 evõkanál (púpos) zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük. Ha a mexikói saláta kihûlt, összekeverjük. Elõször a folyékony langyos zselatint a mártáshoz, majd a salátát adjuk hozzá. Amíg a saláta hûl, gépsonkával kibélelünk egy õzgerincformát, a massza felét beleöntjük, 8-10 percre hûtõbe tesszük. (nem fagyasztóba)
Kivesszük a hûtõbõl és ráhelyezünk 4 db kemény tojást, ráöntjük a maradék masszát, befedjük sonkaszeletekkel. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hûtõbe tesszük, pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt) kiborítjuk a formából és lehet szeletelni.