rss
  • Kókuszos csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

    loading...

    A csirkemellet csíkokra vágom és bepácolom a borral, a keményítõvel és annyi szójaszósszal, hogy a húst ne kellejen külön megsózni. Kb. 1 órára a hûtõbe teszem. A gyömbért apró darabokra vágom és egy kevés olajban elkezdem pirítani. Hozzáadom a vékony karikára vágott póréhagymát, majd a húst és végül a gombát. Az egészet együtt pirítom tovább.

    Fûszerezem curryvel (szép sárga legyen a színe), majd a szójaszószt és a kókuszreszeléket is beleteszem. A húsleveskockát feloldom egy pohár vízben, és apránként felöntöm vele a húst. Mindig csak annyival, hogy ne legyen bõ leve. Készre párolom, a végén hozzáadom a tejszínt. Olyan legyen, mint egy jó szaftos pörkölt! Õszibarackos rizzsel tálalom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

  • Libamájkocsonya

    Hozzávalók: 1 libamáj, nagy tenyérnyi libaháj, 3 dl tej, 1 nagy ecetes uborka, 1 púpozott teáskanál szardellapaszta, 1 evõkanál zselatinpor, késhegynyi pástétomfûszer, csipetnyi só. (A szardellapaszta nagyon sós!)

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Matrózkolbász

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípõs pirospaprika, ugyanennyi édes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Paradicsomos farfalle

    Hozzávalók: 3 póréhagyma, 15 dkg apró paradicsom, 1 evõkanál mascarpone, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, 2 evõkanál majonéz, cayenne-bors, 20 dkg farfalle tészta.

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Joghurtos csillagtök

    A tetszés szerinti mennyiségû tisztított tököt kockára vágjuk, és megpároljuk. Még melegen (leszûrve) összekeverjük joghurttal, kevés sóval, vágott kaporral és
    petrezselyemmel. Jól behûtve tálaljuk. (egy kis fokhagymát se sajnáljunk belõle)

  • Füstölt vargányás korhely leves

    Hozzávalók:

    40 dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házi füstölt sonka, 10 dkg házi kolbász, 4 gerezd fokhagyma, 2 pár virsli, 2 kis pohár tejföl, 5 dkg szárított vargánya vagy más aromás gomba, fûszerpaprika, bors, só

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Szárazbableves csípõs paprikával

    Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só.

  • Lazacos szendvics

    Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz füstölt lazac (100 g) lecsepegtetve, 1 ek tartármártás, 1 + 2 ek vaj, fél ek finomra vágott kapor, díszítõelemek.

  • Fagylaltos meglepetés

    Hozzávalók 8 adaghoz: 12 dkg omlós keksz, 6 dkg tisztított dióbél, 6 dl vaníliafagylalt, 6 dkg barnacukor, 9 dkg vaj, 17 dkg finom kristálycukor, 4,5 dl tejszín, 4 dkg kakaópor, 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt, 1 evõkanál csokoládéforgács vagy -dara.

  • Tárkonyos bárány (egy régi recept nyomán)

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony.

  • Diplomatatúrós

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Húsos pite

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, margarin és fõtt burgonya, 1 tojás, só. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 tejbe áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, zöldpetrezselyem.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg makaróni, 10 dkg gomba, 15 dkg füstölt hús, fél fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt, zsír, cukor, bors, só.

  • Kecsege vajmártásban

    7 deka vajat fölolvasztunk s egy kanál liszttel kissé pirítjuk. Egy kis fej szétdarabolt hagymát, fél citrom héját, pár szem borst és sót keverve hozzá, felöntjük lassan két merítõkanál melegvízzel s befödve, többszöri kavarás mellett, jól elhagyjuk fõni.

  • Knédli

    Hozzávalók: 3 szikkadt zsemle vagy kifli, 30 dkg liszt, tej, 1 dkg élesztõ, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, só.

loading...