2024.04.25. - Márk

Kókuszos csirke

Hozzávalók:

4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet csíkokra vágom és bepácolom a borral, a keményítõvel és annyi szójaszósszal, hogy a húst ne kellejen külön megsózni. Kb. 1 órára a hûtõbe teszem. A gyömbért apró darabokra vágom és egy kevés olajban elkezdem pirítani. Hozzáadom a vékony karikára vágott póréhagymát, majd a húst és végül a gombát. Az egészet együtt pirítom tovább.

Fûszerezem curryvel (szép sárga legyen a színe), majd a szójaszószt és a kókuszreszeléket is beleteszem. A húsleveskockát feloldom egy pohár vízben, és apránként felöntöm vele a húst. Mindig csak annyival, hogy ne legyen bõ leve. Készre párolom, a végén hozzáadom a tejszínt. Olyan legyen, mint egy jó szaftos pörkölt! Õszibarackos rizzsel tálalom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!