12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágom és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakom úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Míg a ragu fõ, addig a zöldséget kevés sós vagy ételízesítõs vízben megfõzöm. Leszûröm, belekeverem a krémsajtot és a tejszínt, borssal és szerecsendióval fûszerezem és összeforralom. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot olvaszthatunk bele egy kevés tejjel.
Legfinomabb tejszínnel és lehetõleg ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfûszeressel, hagymással, fokhagymással.) Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntöm a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórom. 200 °C-os sütõben addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd.