2024.04.25. - Márk

Palacsinta

Hozzávalók:

12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fûszerezem és sûrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdobozossal) összekeverem. Egy pici vizet is öntök alá, ha túl sûrû és készre párolom. A végén ne maradjon sok leve. Ezzel a húsraguval töltöm meg a palacsintákat.

Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágom és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakom úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Míg a ragu fõ, addig a zöldséget kevés sós vagy ételízesítõs vízben megfõzöm. Leszûröm, belekeverem a krémsajtot és a tejszínt, borssal és szerecsendióval fûszerezem és összeforralom. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot olvaszthatunk bele egy kevés tejjel.

Legfinomabb tejszínnel és lehetõleg ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfûszeressel, hagymással, fokhagymással.) Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntöm a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórom. 200 °C-os sütõben addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!