2024.04.20. - Tivadar

Csorba

Hozzávalók:

50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, õrölt pirospaprikát, beletesszük a kockára vágott húst és megfõzzük. Közben egy másik edényben odatesszük az apróra vágott zöldségeket, és sós vízben megfõzzük. Amikor mindkettõ elkészült, összevegyítjük, és annyi vizet töltünk hozzá, hogy jó híg leves legyen. Ezután ízesítjük törött borssal, csípõs paprikával, (vegetával). Jól összefõzzük.

Mikor jól összefõtt, apró lisztgaluskákat szaggatunk bele. (1 tojásból készítjük, jól felverni, és hozzátenni annyi lisztet, hogy jó galuska tészta legyen, akár kanállal akár nokedli szaggatóval belerakni a levesbe). Ha a galuska feljött a leves tetejére, kész van. Levesszük a tûzrõl, megszórjuk petrezselyemzölddel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!