50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mikor jól összefõtt, apró lisztgaluskákat szaggatunk bele. (1 tojásból készítjük, jól felverni, és hozzátenni annyi lisztet, hogy jó galuska tészta legyen, akár kanállal akár nokedli szaggatóval belerakni a levesbe). Ha a galuska feljött a leves tetejére, kész van. Levesszük a tûzrõl, megszórjuk petrezselyemzölddel.